Zo organiseer je zelf het Pieterpad-in-1-dag

Het Pieterpad-in-1-dag is een tocht die je zelf organiseert voor 10 tot 14 wielrenners. Wat is handig om te weten? Hieronder onze praktische organisatietips.

Route

Bekijk de route >
De accu van je navigatiesysteem zal niet de hele tocht kunnen overbruggen. Zet daarom een powerbank op je fiets.

Beste periode

Plan de tocht rondom de langste dag (21 juni). Ongeveer tussen 1 juni en 15 juli.

Startpunt

Grand Café ‘Bij de buren van Pieter’, Hoofdstraat 82 in Pieterburen (Groningen). Pieterburen is per trein bereikbaar via station Baflo, je moet dan nog wel 6 kilometer fietsen.

Eindpunt

Het balkon van Zuid-Limburg, hangend boven de cementgroeve op de Sint-Pietersberg in Maastricht.

Starttijd

Tussen half 5 en 5 uur ‘s ochtends. Vroeg uit de veren dus!

Tempo

Rustig! Zorg dat je niet moe wordt en gewoon kunt blijven praten met elkaar. 28 tot 32 op de teller is prima. Het gemiddelde zal dus veel lager uitvallen. Duur is hier de uitdaging, niet snelheid.

Voedsel

Ga rond de 175 km en rond de 300 km zitten om even goed te eten. Een pan soep met heel veel macaroni, opgewarmd op een campinggasbrander is erg lekker rond de 175 km. Net als soep en pastasalade rond de 300 km. Laat deze maaltijd voorbereiden door vrijwilligers/begeleiders, zodat je geen rijtijd verliest.

Aantal teamleden

10 tot 14 fietsers is ideaal. Zo kan iedereen uit de wind fietsen én is de groep klein genoeg om nog goed met elkaar te kunnen communiceren. Wel zo veilig.

Hotels in Pieterburen

Gastenverblijf Waddenhoes (Hoofdstraat 102) of Hotel Waddenweelde (Hoofdstraat 84). Verder heb je nog diverse B&B’s in Pieterburen.

Begeleiders

Een begeleider met volgwagen is een must. Deze vervoert eten, water, reparatiemateriaal en EHBO-spullen. Daarnaast zorgt de begeleider voor communicatie met de fans thuis.
De volgwagen kan niet overal op de route volgen. Daarom is een volg-app handig.

“Rond de langste dag van het jaar fietsten wij met 12 fietsvrienden en -vriendinnen het Pieterpad-in-1-dag, geholpen door 2 begeleiders in volgwagens. Dankzij een strakke planning en eetschema lukte het ons om de 400 kilometer in 1 dag te fietsen. We startten om half 5 ’s ochtends in Pieterburen en stonden met een grote glimlach en een zere kont om 22.15 uur op de Sint-Pietersberg.”

De enige echte wieleruitdaging van vlak Nederland

Je ontdekt in 1 dag hoe ontzettend mooi Nederland is

Lees over de route